top of page
חיפוש
אנריקה יפה נטורופת .N.D

טיפול טבעי באסתמה.

אסתמה (גנחת סימפונות) פוגעת בכ- 3 אחוזים מאוכלוסיית ארה"ב. ב- 15 השנים האחרונות מספר חולי אסתמה הוכפל וכל שנה אחוז החולים ממשיך לגדול.

טיפול טבעי באסתמה


אסתמה מופיעה בכל גיל, אך נפוצה יותר אצל ילדים מתחת לגיל 16 שגרים בעיר ואצל מבוגרים מעל גיל 65. אסתמה היא הסיבה הראשונה לאשפוז אצל ילדים. גברים סובלים מהמחלה בשיעור כפול מנשים, אך יחס זה משתווה לקראת גיל 30. מדענים מחפשים ללא הרף את הסיבות לעלייה המתמדת במספר חולי אסתמה. גורמים משפעים לעליה זו עלולים להיות: עליה ברמת זיהום אוויר וזיהום הסביבה וחשיפת יתר לחומרים תעשייתיים כמו דבק, צבע, חומרי ניקוי, פלסטיק ועוד.

אסתמה היא מחלה חסימתית של דרכי האוויר. בזמן התקף אסתמה השרירים מסביב לסמפונות (נתיבי האוויר בריאות) מתכווצים ומונעים את הוצאת האוויר. חשוב לציין שבאסתמה, בשונה ממחלות ריאה חסימתיות אחרות, בסוף ההתקף הנשימה והריאות חוזרות להיות תקינות.

סימפטומים אופייניים להתקפי אסתמה הם: שיעול וכיח של ליחה דביקה וסמיכה, צפצופים בעת נשימה, קוצר נשימה ותחושת מלאות בבית החזה. חולי אסתמה סובלים מדלקת כרונית (מתמשכת) של הסמפונות בגלל רגישות יתר לגירויים מסוימים. הדלקת גורמת לרקמות המצפות את הסמפונות להתנפח ולהפריש ריר וכתוצאה מכך הקוטר של נתיבי האוויר קטן. בזמן שהסמפונות מתכווצות יש תחושה של חוסר יכולת לשאוף אוויר אך בפועל הקושי נובע מחוסר יכולת לרוקן את הריאות מאוויר.


אסתמה יכולה להיות הפרעה הקשורה לאלרגיה. אלרגנים (חומרים שהגוף מזהה כזרים לו) כמו: אבקת פרחים, קרדיט האבק, עשן סיגריות, קשקשים של בעלי חיים, בסמים, כימיקליים וחומרים משמרים וצבעי מאכל יכולים להיות סיבה להתחלת התקף אסתמה. סיבות לא קשורות באלרגיה הן: חרדה, פחד, שינוי במזג אוויר ופעילות גופנית. דלקות בדרכי הנשימה (כמו ברונכיטיס) גם יכולות להוות סיבה להתקף אסתמטי בגלל שהן גורמות לנפיחות, ליחה וגירוי בסמפונות.

אסתמה מאובחנת על פי הדיווח של החולה על סימפטומים אופייניים למחלה. בזמן אבחון יש לשלול מחלות אחרות עם תסמינים דומים לדוגמא: אמפיזמה (נפחת) וברונכיטיס. לעיתים נחוצים צילומי רנטגן, בדיקות דם ותפקודי נשימה כדי לאבחן את המחלה.

חוסר טיפול באסתמה והזנחה לאורך זמן רב עלולים להוביל לנזק ריאתי בלתי הפיך כמו אמפיזמה (צלקות ברקמה של הריאה). בנוסף חולי אסתמה שמזניחים את הטיפול במפונות יכול להיות יעיל אך אינו הפתרון האידיאלי. לחלק מהתרופות האלה תופעות לוואי לא רצויות של עצבנות, קצב לב מהיר וחוסר שינה. רגשות של כעס, חרדה ודיכאון עלולים להיות גירוי אצל חולי אסתמה להתקף. הנטורופת לוקח בחשבון מצבים אלה ויכול להציע למטופל מגוון רחב של פתרונות, כולל טכניקות להרפיית מתחים.

הטיפול הנטורופתי

אפשר למנוע התקפים של אסתמה כאשר מזהים את הגורמים החיצונים והפנימיים אשר מעוררים התקפים ונמנעים מהם.

במקרה של אסתמה דיאטה נכונה חשובה במיוחד. הדיאטה צריכה להיות מבוססת בעקר על אכילת ירקות, דגנים מלאים ואגוזים. השימוש בפירות מוגבל ומותאם באופן אישי. יש להימנע מאכילת בשר, בוטנים, מוצרי חלב, מוצרי סויה (מלבד טופו), שוקולד, חיטה, קפה, פירות הדר (מלבד לימון), צבעי מאכל, גלידות ומשקאות מאוד קרים.

בבדיקות שערכו לחולי אסתמה, נמצא שאחוז גדול של אנשים סובלים מכמויות נמוכות של חומצת קיבה. מסיבה זו חשוב להקל על מערכת העיכול. יש להימנע מארוחות כבדות, ממאכלים הגורמים לנפיחות בבטן ומאכילה לפחות 3 שעות לפני השינה. כל אלה מקשים על הנשימה.

תרופות מסוימות נגד לחץ דם גבוה ונגד כאבים לעיתים עלולות לגרום לקוצר נשימה אצל חולי אסתמה. במקרה כזה יש לבקש מהרופא להחליף תרופה. יש להימנע מכריות ושמיכות מיוצרות מנוצות אווז העלולות לגרום לקוצר נשימה אצל חולי אסתמה.

פעילות גופנית יכולה להועיל נגד אסתמה אך באותה מידה יכולה להוביל להתקף. לדוגמא: שחיה עדיפה על ריצה. חשוב לא לשאוף אוויר קר ויבש בזמן פעילות גופנית.

מחקרים מראים שחולי אסתמה ששותים קפה סובלים שליש פחות מתסמינים של אסתמה מאלה שלא שותים. למרות שלקפאין אפקט מרחיב סמפונות, שתיית קפה לא מומלצת.

שימוש בתוספי מזון וצמחי מרפא משפרים את מצבו של החולה באופן משמעותי.

שתייה של מיצים מעשב חיטה או שעורה או הכנת מיץ מאבקת גרין מגמה הנמכרת בחנויות טבע מצוינת.

הוויטמינים C Ester complex, B complex, B12, B6, B5 מסייעים לחולי אסתמה.

המינרלים סידן, מגנזיום ואבץ מרפים את שרירי הסמפונות ומתחים.

.CoQ10, קוורצטין ו אומגה 3 מסייעים בכל סוגי אסתמה ובמיוחד אלרגית

הצמחים ג'ינסנג קוריאני, לובליה, שוש קירח, גרינדליה, דרוסרה, קערורית סינית ואנג'ליקה מרגיעים מתחים, משפרים את הנשימה, מרחיבים סמפונות ומסיעים להוצאת הליחה.


106 צפיות

Comments


bottom of page