top of page
חיפוש
אנריקה יפה נטורופת .N.D

טיפול טבעי בעצירות.

תכיפות היציאות משתנה מזמן לזמן, לא רק מאדם לאדם אלא גם אצל אותו אדם. קשה לקבוע מהי תכיפות נורמלית. בחברה המערבית מקובל כמספר נורמלי של יציאות מפעמיים או שלוש בשבוע ועד לפעמיים או שלוש ביום.

טיפול טבעי בעצירות

כדי לשמור על בריאות תקינה מניסיוני, כדאי שיהיה לאדם יציאה אחת או שתים כל יום. בעזרת נטורופתיה ניתן להגיע למצב זה. גורמים המשפיעים על תפקוד המעיים הם: תזונה, פעילות גופנית, גיל מתקדם, תרופות, מחלות, מתח, חיוניות ואף דפוסים חברתיים ותרבותיים.

עצירות מוגדרת כמצב שבו יש קושי ביציאות או שתכיפותן קטנה מהרגיל. אדם הסובל מעצירות מייצר צואה נוקשה שקשה להפרישה ולעיתים סובל מהרגשה של חוסר התרוקנות. רוב האנשים חווים עצירות מדי פעם. בדרך כלל שינויים באורך החיים ושיפור בהרגלי התזונה יכולים לסייע להתפטר מהבעיה.

סיבות לעצירות

רוב מצבי העצירות נובעים מחוסר בסיבים תזונתיים ומחוסר בנוזלים בדיאטה (תפריט) שלנו. סיבים תזונתיים קיימים בדגנים המלאים כמו חיטה מלאה ואורז מלא ובפרות וירקות. לסיבים אלה יש את היכולת לרכך את הצואה ולנפח אותה בתוך המעיים. על ידי כך הם מעודדים את המעי הגס להתכווץ ולגרום ליציאה.

לעיתים קרובות עצירות פתאומית יכולה להופיע בגלל ירידה בפעילות גופנית של האדם או לאחר שינוי בתזונה שבוצע זה מקרוב- לדוגמא פחות אכילה של פרות או ירקות. בזמן הפסקת עישון או כאשר מפסיקים לשתות קפה, יכולה להופיע גם כן עצירות. עצירות נפוצה בזמן הריון.

שימוש בסותרי חומצה, מלחי ביסמות, תרופות נגד יתר לחץ דם, תוספת של ברזל או של סידן, משתנים, תרופות הרגעה ותרופות אנטי-היסטמין (אנטי-אלרגיים) יכולים לגרום גם כן לעצירות.

סיבות נוספות לעצירות הן רמות גבוהות של סידן, פעילות נמוכה של בלוטת התרים, מחלת פרקינסון, מחלת כליות וסוכרת. התייבשות אצל קשישים ודיכאון בכל גיל יכולים לגרום לעצירות. שימוש ממושך או שימוש יתר במשלשלים יכול לגרום לפגיעה בתאים העצביים בקירות המעיים. תאים עצביים אלה מווסתים את ההתכווצות של המעיים, ומצב זה עלול לגרום לעצירות כרונית.

טחורים ופיסורה (בקע או סדק) בפי התבעת יכולים לגרום לכאבים חזקים וכתוצאה מזה להתכווצות השרירים באזור המונעת יציאות סדירות.

מה עצירות גורמת

פעילות סדירה של המעיים מאפשרת פינוי של חומרי פסולת מהגוף ומהווה תפקיד חשוב בשמירת הבריאות הגופנית והנפשית של האדם.

כתוצאה מעצירות אדם עלול לסבול ממחלות או ממכאובים שונים. ביניהם: דלקת התוספתן, ריח רע מהפה ומהגוף, בעיות נשימה, נפיחות וגזים, עייפות, כאבי ראש ומיגרנות, השמנת יתר, טחורים, חוסר שינה, בעיות ורידים, קלקול כיבה ולשון מכוסה בשכבה עבה של ליחה.

קיומם של דם, ריר, מוגלה או חומר עודף אחר בצואה דורשים התייחסות של רופא ונטורופת. עצירות יכולה להיות סימפטום למחלות נוספות קשות כמו סרטן המעיים.


הטיפול הנטורופתי


מומלץ לאמץ תפריט עשיר בסיבים תזונתיים המורכב מ: פרות (יחד עם הקליפה ככל שניתן), ירקות, דגנים מלאים כמו אורז מלא, שיבולת שועל וחיטה מלאה וקטניות כמו סוגים שונים של שעועית. אכילה של עלים ירוקים או שתיית מיצים מעשב חיטה או מעשב שעורה מנקה את הגוף מטוקסינים ומוסיפה שפע של בריאות וחיוניות לגוף בזכות תכולת הכלורופיל. אבקת גרין מגמה מכילה עשב שעורה, קל לשימוש וניתן לקנות בחנויות טבע.

תוספת של סיבים בתפריט דורשת שתיית מים מרובה כדי להשיג את ייעודם.

רצוי להימנע ממוצרי חלב, אוכל מטוגן ומתובל, מלח, קפה, קמח לבן, סוכר ושתיית אלכהול. פרות יבשים כמו שזיפים, תאנים, תמרים ומשמישים מעודדים יציאות.

שתיית כוס מים מלאה כל 10 דקות במשך חצי שעה יכולה לפעמים לפתור עצירות באופן מידי.

פעילות גופנית מסייעת למערכת העיכול. לדוגמא הליכה של 20 דקות יומיום תורמת נגד עצירות. מנוחה נכונה חשובה לפעילות המעי הגס. לימוד של טכניקת הרפיה יכול לסייע נגד עצירות.

דיכוי או איפוק בזמן רצון להתפנות אינו בריא לגוף. שימוש בשמן מינרלי כמו שמן פרפין מזיק לבריאות ואינו מומלץ. שימוש לא מוגזם בחוקן בריא לניקוי המעיים והגוף.

תוספי מזון עשירים בסיבים נפוצים הם: אבקת פסיליום, זרעי פשתן טחון ושלם, סובין משיבולת שועל או מחיטה ומוציויטל. לעיתים השימוש בסיבים עלול לגרום לשלשול. במקרה כזה יש להוריד את המינון או להתייעץ עם נטורופת.

מיץ של אלוורה מומלץ לריפוי וניקוי של המעיים. לעומת זאת שימוש בקליפת הקקטוס אינה מומלצת.

צמחי מרפא המסיעים בזמן עצירות הם: שומר, זנגביל, שורש אשחר, ג'רבה מטה, שן ארי, בולדו, לחך, שורש חוטמית ועלי סנה. לא מומלץ להשתמש בצמח בודד אלא בתערובת.

תוספת של אצידופולוס חיונית בזמן עצירות. שום קיוליק יכול לסייע לנטרול טוקסינים במעיים.

פורמולה של אנזימי עיכול וויטמיני B complex משפרת את העיכול ומחזקת את השרירי המעיים באופן משמעותי.

127 צפיות

Comments


bottom of page